Loco-burgemeester Alida Renkema feliciteert het echtpaar.
Loco-burgemeester Alida Renkema feliciteert het echtpaar. Foto: Picasa

Echtpaar Haafkes-Prinsen viert hun 60-jarig huwelijksjubileum

Het echtpaar Haafkes-Prinsen in Oldenzaal vierde deze woensdag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Uiteraard ging dit niet onopgemerkt voorbij. Loco-burgemeester Alida Renkema kwam langs om hen te feliciteren met dit voor hen heuglijke feit. De bezoekjes van de loco-burgemeester zijn altijd een vaste traditie om de felicitaties van de gemeenschap over te brengen.

OLDENZAAL - Johan Haafkes (85) werd geboren in Denekamp, waar hij zeker geen onbekende is. Velen kennen hem in de buurtschap Berghem onder zijn bijnaam 'Schoopen Peter'. Johan Haafkes was meer dan 35 jaar werkzaam als timmerman bij aannemers bedrijf Boudrie in Oldenzaal. Voetbal was en is zijn passie; eerst op de velden van DOS in Denekamp, daarna Berghuizen in de wijk waar ze al meer dan 56 jaar naar tevredenheid wonen. Nu de gezondheid Johan wat beperkingen oplegt is voetbal kijken op TV zijn tweede passie geworden. 


Zijn vrouw Annie Prinsen (81) is afkomstig uit Hengelo. Annie was destijds werkzaam in de bakkerijwinkel van Leijerink. Annie, een opgewekte en daadkrachtige vrouw en een heerlijke gesprekspartner die de herinneringen uit hun rijke bestaan goed weet te verhalen. Ze ontmoeten elkaar destijds bij café Snijders en op de dansvloer bij restaurant de Tankenberg. Toen Johan haar destijds naar de bus mocht brengen sloeg de vonk over en zo is meer dan 60 jaar geleden hun relatie ontstaan en zijn ze nu meer dan 60 jaar gelukkig samen met hun dochter en twee zonen.


In de jaren 1960 was er ook woningnood en nu weer. Annie schroomde destijds niet om een brief te schrijven naar de Minister van Volkshuisvesting en Bouwnijverheid. Dit resulteerde dat er in 1965 een woning in Oldenzaal werd toegewezen aan het echtpaar. Ook de redactie wenst hen nog vele mooie jaren samen.

Pen