De gehele Nederlandse ploeg die deelnam aan het EK kettlebell in Zweden afgelopen weekend. Zij behaalden diverse successen bij deze fysiek én mentaal zware sport.
De gehele Nederlandse ploeg die deelnam aan het EK kettlebell in Zweden afgelopen weekend. Zij behaalden diverse successen bij deze fysiek én mentaal zware sport. Foto:

Karlien Huiskes pakt titel op EK kettlebell in Zweden

Karlien Huiskes uit Oldenzaal heeft afgelopen zaterdag de eerste plaats behaald op het onderdeel biathlon bij het Europees Kampioenschap kettlebell.

OLDENZAAL - Het kampioenschap werd gehouden in het Zweedse Falun. Zij deed 92 herhalingen bij het onderdeel 'jerk' en 160 herhalingen op het onderdeel 'snatch'. Met deze score was zij de best presterende vrouw van alle onderdelen, ook buiten haar gewichtsklasse.

Bij het onderdeel jerk moest zij de kettlebell van 20 kilogram ruim 92 keer boven haar hoofd tillen. Het eerste van twee onderdelen. Toch was er al een zekere opluchting na deze prestatie; de wedstrijd was hoe dan ook een succes volgens Karlien. Haar voorbereiding deed zij voornamelijk bij Jaap's Gym, waar zij ook zelf training geeft. Naast een fysieke uitdaging is de kettlebell volgens Huiskes ook een mentaal zware sport.