Afbeelding

Oldenzaal pakt knelpunten aan

Algemeen

OLDENZAAL - De gemeente wil de komende tijd weer de nodige verkeersknelpunten en gevaarlijke situaties aanpakken. Het college van B&W heeft nu weer de lijst met deze punten geactualiseerd. Bovenaan de lijst staat de Eektestraat, waar de meeste ongevallen de afgelopen zes jaar zijn geregistreerd.

Met het vaststellen van de prioriteitenlijst verkeersknelpunten geeft men aan wat snel opgepakt zal worden. Er zijn verkeersprojecten toegevoegd, sommige projecten hebben een nieuwe positie gekregen op de lijst, andere werkzaamheden zijn reeds uitgevoerd. Zo is de Kloosterstraat het afgelopen jaar opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid rondom parkeergarage De Driehoek te verbeteren. Dit najaar staan meerdere projecten op de agenda, zoals de vervanging van de verkeerslichten op het kruispunt Berkstraat met de Steenstraat en de herinrichting van de Berkstraat. Hier wordt het parkeren beter ingericht en krijgen fietsers een eigen plek op de weg. Ook ieuwe knelpunten hebben een plek op de lijst gekregen waaronder Zandhorstlaan, Titus Brandsmastraat, Operalaan en Griekenlandlaan vanwege de beperkte verkeersveiligheid voor fietsers.

Op dit moment zijn 40 knelpunten in beeld, variërend van groot tot klein. Deze knelpunten zijn aan het licht gekomen door meldingen van inwoners en bedrijven, inbreng vanuit de raad en via ongevallenregistraties. De prioriteit werd vastgesteld op basis van het aantal ongevallen, het aantal meldingen en hoe snel de aanpassingen praktisch uitgevoerd kunnen worden. In het kader van ‘werk met werk maken’ wil de gemeente dit soort dingen graag combineren met ander onderhoud. De gemeenteraad spendeert zelf ruim 300.000 euro en ontvangt voor enkele punten ook nog provinciale subsidies.