Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst in de Etalage

Algemeen

OLDENZAAL - We hebben nog iets meer dan een maand te gaan voor Kunst in de Etalage weer gehouden zal worden. Van 2 tot en met 24 oktober zullen weer veel bijzondere kunstwerken te zien zijn in de etalages in de Oldenzaalse binnenstad.

Kunst in de Etalage werd in 2002 voor het eerst gehouden; toen nog als een ludiek initiatief tijdens een losse koopzondag. Door de jaren heen groeide het evenement fors én werd het een stuk serieuzer opgepakt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig kunstevenement wat ook de ambitie heeft om onder meer de jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten met kunst. Helaas leert de ervaring dat veel mensen bij kunst denken aan musea en galerieën. Dit terwijl kunst juist midden in de samenleving hoort te staan.

Naast de diverse Oldenzaalse kunstenaars doen ook veel kunstenaars uit de brede regio mee. Dit jaar zijn er zeker 45 kunstenaars vertegenwoordigd die werken tonen bij 40 ondernemers. De organisatie is dan ook “ontzettend verrast door het aanbod van kunstenaars en hun kunst voor de komende editie”, aldus de website. Kunst in de Etalage is vanwege de opzet - in de buitenlucht kijken naar etalages - ook een geheel veilig evenement dat valt binnen alle geldende coronamaatregelen. Kijk ook op: www.kunstindeetalage.nl