Afbeelding
Foto:

Fotowedstrijd bijen en vlinders

OLDENZAAL - Meer dan 200 kilo speciaal bloemenzaad voor insecten is dit voorjaar uitgedeeld aan inwoners van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen. Dat zaad is ontkiemd en staat nu langs paden, wegen en velden volop in bloei! Niet alleen mensen, maar ook bijen, vlinders en hommels genieten volop van die bloemen. Kinderen van de basisschool kunnen nu meedoen met de fotowedstrijd 'Kiek een bij of vlinder' om dit vast te leggen.

Zonder planten geen eten op tafel. Planten worden bestoven door bijen, vlinders en andere insecten. Na de bestuiving kan de plant zaden en vruchten vormen. En de vruchten en zaden zijn voedsel voor mensen en dieren. Daarom mogen we deze bijzonder nuttige beestjes wel eens wat meer aandacht geven! Wat moet je doen? Ga op een zonnige dag eens rustig in de tuin, berm of in een bloemenveldje zitten en spot welke insecten op de bloemen afkomen. Maak met een smartphone of camera een mooie foto van een insect op een bloem. Stuur je mooiste foto, maximaal 1 foto per deelnemer, vóór 26 augustus in naar groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com.


De Groene Loper Losser-Oldenzaal plaatst de ingezonden foto's, voorzien van je naam, op hun eigen Facebookpagina. De mooiste 10 foto's ontvangen een verrassing tijdens de Groenmarkt op zaterdag 4 september in Oldenzaal.

Afbeelding