Dini en Gerard vierden hun huwelijksjubileum afgelopen zaterdag, mét een persoonlijk bezoek en felicitaties van burgemeester Cia Kroon.
Dini en Gerard vierden hun huwelijksjubileum afgelopen zaterdag, mét een persoonlijk bezoek en felicitaties van burgemeester Cia Kroon.

Echtpaar Monnink - Hassing uit Losser 60 jaar getrouwd

LOSSER - Afgelopen zaterdag was het een zonnige, maar bovenal feestelijke dag. Feestelijk omdat het echtpaar Monnink – Hassing in Losser 60 jaar was getrouwd. Bijzonder was dat burgemeester Cia Kroon voor het eerst na de corona-uitbraak weer persoonlijk thuis het echtpaar kon feliciteren. Namens het gemeentebestuur van Losser kwam ze het echtpaar persoonlijk feliciteren en liet dit vergezeld gaan van een prachtig boeket bloemen.

Wanneer Dini Hassing (81) op jeugdige leeftijd komt studeren aan de kunstacademie in Enschede, richting mode ontwerpen, komt ze ook in de bakkerij van bakker Monnink te werken aan de Veenstraat in Enschede. De eerste ontmoeting had al plaatsgevonden op een dansavond bij De Vluchte in Enschede. Het was destijds liefde op het eerste gezicht. Ze voelde zich direct bij Gerard in een veilige haven en dat is nog steeds zo. Arnold Monnink (86) komt uit een bakkersfamilie; zijn vader was bakker, grootvader was bakker en ook Arnold koos voor het bakkersvak. Bakkerij Arnold aan de Veenstraat in Enschede stond bekend om zijn over heerlijke appeltaarten.

In het verre verleden werd ook aandacht gegeven aan de sport. Bij de Enschedese voetbalclub Vosta en de Victoria boys was hij bestuurslid en ook een fanatiek voetballer. Gerard beschikt ook over muzikale talenten, gitaar spelen en piano spelen doet hij als de beste, hij kan echter geen noten lezen. Maar zingen kan hij nog steeds; samen brachten we het het lied "Wie ik nog een jungske was" ten gehore.

Beide waren en zijn betrokken bij het maatschappelijk en sociaal leven in Losser. Dini blijft kleding maken, geeft lessen in mode ontwerpen en is zeer creatief in de weer met het vervaardigen van ceramiek. Ze horen tot de boog der sterken en zijn gezegend om het dagelijks samen mogen zijn. Genietend van het samen ouder worden zijn ze een voorbeeld voor velen. Gezegend met drie zonen en twee kleindochters blijven ze met behulp van thuiszorg zelfstandig wonen en genieten van het samen oud worden. De redactie wenst u beide een onbekommerde oude dag.

Foto en tekst Martin Meijerink

Pen