Volgende stap voor plannen Catsstraat en B. van Meursstraat

OLDENZAAL - Voor de Jacob Catsstraat en Bernard van Meursstraat wordt een plan ontwikkeld met 24 zorgeenheden voor Aveleijn en 6 patiowoningen en 12 rijwoningen voor WBO Wonen.

De gemeente heeft met WBO Wonen en zorgorganisatie Aveleijn overeenstemming bereikt over deze herontwikkeling. Het bouwplan en inrichtingsplan zijn uitgetekend en de overeenkomsten zijn ondertekend. Hiermee is het startsein gegeven voor herontwikkeling. Nadat de gemeenteraad het uitvoeringskrediet beschikbaar heeft gesteld en de bestemmingsplanprocedure start, kan er in 2021 gebouwd worden.

Volgende stappen
Aveleijn, WBO Wonen en de gemeente hebben in het verlengde van de wijkvisie de Thij het bouwplanen inrichtingsplan gemaakt voor de herontwikkeling aan de Jacob Catsstraat en Bernard van Meursstraat. De nieuwbouwwoningen komen ter vervanging van de huidige leegstaande en verouderde 26 seniorenwoningen van WBO. Nu de overeenkomsten zijn getekend, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

Concreet
De 12 rijwoningen met 2 bouwlagen komen op de hoek van de Catsstraat / Bernard van Meursstraat naast het bestaande dagactiviteitencentrum ‘de Marke’ van Aveleijn. Op de andere hoek komen de 6 patiowoningen in een compact bouwblok. In het midden van deze bouwblokken bevindt zich het woongebouw van Aveleijn in 2 bouwlagen met kap. De gemeente gaat aan de slag met de inrichting van de straat. Er komen nieuwe groenvoorzieningen en een uitbreiding van het parkeren. Ook wordt rekening gehouden met klimaatadaptatie door het toevoegen van mogelijkheden om water op te slaan.

Planning
Nog voor de zomervakantie wordt de gemeenteraad voorgesteld het uitvoeringskrediet voor dit plan beschikbaar te stellen. Daarna start de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de raad worden de omgevingsvergunningen aangevraagd en kan eind 2021 de uitvoering starten.