Gemeente Oldenzaal verlengt noodfonds voor ondernemers

OLDENZAAL - De gemeente verlengt de aanvraagtermijn voor een bijdrage uit het noodfonds. Dit moet ondernemers een helpende hand bieden in deze uitdagende crisistijd.

Om het resterende bedrag van 32.927,37 euro in het noodfonds beschikbaar te houden voor ondernemingen heeft het college besloten de aanvraagtermijn voor het zogenaamde noodfonds te verlengen tot 1 juni 2021. De gemeenteraad riep het college op om een noodfonds in het leven te roepen ter ondersteuning van ondernemingen die tussen wal en schip raken. Het fonds biedt een financieel vangnet voor ondernemingen die als gevolg van de coronamaatregelen in een acute (financiƫle) noodsituatie verkeren waardoor het voortbestaan in gevaarkomt. De Oldenzaalse gemeenteraad stelde hiervoor een bedrag van 75.000 euro ter beschikking.

Ontvangen aanvragen
Ondernemingen konden tot 30 april aanvragen indienen. Er zijnin die periode in totaal 13 aanvragen ingediend waarvan er inmiddels 12 zijn gehonoreerd. Alle aanvragen zijn binnen de vastgestelde termijn van 2 weken afgehandeld. In totaal is al 43.334,36 euro aan noodsteun verstrekt. Er is met de aanvragers persoonlijk contact geweest om rechtstreeks te kunnen horen welke ervaringen zij hebben en soms ter verduidelijking van de aanvraag. De spelregels die door het college vastgelegd zijn in beleidsregels voldoen als toetsingskader, zo blijkt uit de voorgaande periode. De komende periode kan per onderneming wederom maximaal 7.500 euro uitgekeerd worden. Ondernemers kunnen informatie vinden over de voorwaarden van de regeling en ondersteuning aanvragen via oldenzaal.nl/noodfonds.

Steuntje in de rug
Vanuit de Rijksoverheid zijn er ondersteuningsmaatregelen opgezet ter ondersteuning van ondernemers en ondernemingen die negatieve economische gevolgen ondervinden van de coronamaatregelen. In de praktijk blijkt dat er ondernemingen zijn die tussen wal en schip raken en geen of onvoldoende ondersteuning vanuit de bestaande regelingen krijgen. Gelukkig kan de gemeente Oldenzaal met dit noodfonds de aanvragen van gedupeerde ondernemingen in behandeling nemen en ze een steuntje in de rug bieden. Ondernemingen die in aanmerking willen komen voor noodsteun kunnen een beroep doen op de lokale regeling door een verzoek in te dienen. Dit kan tot en met 31 mei.