Opel Corsa
Opel Corsa Foto: Enes Kucevic

Opel Corsa: compact én compleet

De Opel Corsa zag in 1982 het levenslicht en nu, vele jaren later, blijkt de zesde generatie nog steeds een succes te zijn en niet alleen vanwege de verkoopaantallen. De Corsa heeft diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Connected Car Award en het "Gouden Stuurwiel" voor de elektrisch Corsa.

Volgend jaar mag de Corsa dus 40 kaarsjes uitblazen. In al die tijd heeft de ontwikkeling van de Corsa niet stilgestaan. Nog steeds is de Corsa compact met een lengte van 4060 mm en een breedte van 1960 mm. Door de wielbasis van 2538 mm is de draaicirkel beperkt tot 10,4 m. Dit zijn precies de kenmerken die de Opel Corsa zo geschikt maken voor het stadsverkeer.

Elektromotor
De Corsa-e heeft vanzelfsprekend een elektromotor en deze heeft een vermogen van 136 pk. De elektromotor wordt gecombineerd met een 50 kWh Lithium-ionbatterij. Met deze combinatie is de topsnelheid 150 km/u en dat is lager dan de traditionele verbrandingsmotoren. Daarentegen kan de Corsa-e in 8,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Zelfs de Corsa met Turbo kan daar niet tegenop.

Verbrandingsmotor
Er zijn verschillende combinaties mogelijk met een verbrandingsmotor. Zo is er de 3-cilinder 1.2 benzinemotor met of zonder turbo die met een handgeschakelde versnellingsbak of als automaat uitgevoerd kan worden. Afhankelijk van de combinatie varieert het vermogen van 75 tot 130 pk. De topsnelheid begint bij 174 km/u en loopt op tot 208 km/u voor de 1.2 Turbo met 8-traps automaat. Verder biedt Opel de keuze voor een 1.5 dieselmotor in combinatie met een handgeschakelde 6-bak. Resultaat daarvan is een vermogen van 102 pk, topsnelheid van 188 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10,2 seconden. De CO2-uitstoot van deze diesel is 108 g/km en dat is lager dan de benzinevarianten, maar natuurlijk hoger dan die van de Corsa-e.

Infotainment
Uw keuze voor de Corsa, Edition, Elegance, GS Line of Ultimate bepaalt of uw Corsa standaard een radio met 5 inch scherm heeft of een Multimedia Navi Pro met 10 inch kleuren touchscreen heeft. Niet tevreden met de standaard? Dan bieden de opties de mogelijkheid om het infotainmentsysteem te upgraden.