Afbeelding
Foto:

Ria en Otto Postmus 60 jaar getrouwd

Door Martin Meijerink
LOSSER - Afgelopen dinsdag was het echtpaar Postmus 60 jaar getrouwd. Uiteraard gingen wij ook even op bezoek voor een gesprekje én om hen te feliciteren met dit mooie jubileum!

Een stralende Otto Postmus opent voor mij de deur en heet mij van harte welkom. Het is gelijk duidelijk; het zangerige in zijn stem geeft aan dat het een Limburgs echtpaar is waar ik op bezoek ben. Na de begroeting van zijn vrouw Ria is het klip en klaar, dat het hier gaat om twee senioren die beiden in Heerlen zijn geboren. Rekening houdend met de coronaregels voert hij mij naar de serre waar zijn vrouw Ria al heeft plaatsgenomen. Het is een ware bloemenzee die past bij de vele felicitaties voor dit jubilerende echtpaar. Ria Postmus-Wimmer (81) maakt mij gelijk attent op het prachtige boeket dat ze van haar burgemeester Cia Kroon heeft ontvangen namens het gemeente bestuur.

Naar Twente
Otto Postmus (81), van beroep constructeur/ontwerper vestigde zich na het sluiten van de mijnen in Twente. Samen kozen zij de plek waar ze al meer dan 50 jaar naar tevredenheid wonen en verblijven. Tevredenheid en optimisme stralen beiden uit. Dat de gezondheid van Ria de nodige beperkingen met zich mee brengt, ontmoedigt hen beiden niet. Otto is de mantelzorger van zijn Ria en Ria wil dan ook wel graag laten weten dat haar grote liefde Otto de dagelijkse zorg voor haar op zich heeft genomen. Ria heeft de nodige professie om te schilderen en Otto is meewerkend lid bij de videoclub Losser. Het echtpaar is gezegend met een dochter en een zoon en beiden zijn grootouders van vier kleinzonen.

Zelfstandig blijven
Voor beiden is de opdracht zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Vandaar dat constructeur/ontwerper Otto de nodige aanpassingen in de woning heeft voltooid. Twee Limburgers die hun plek in Twente (Losser) hebben gevonden en hier samen sturing en richting geven aan het samen oud worden. De redactie Hart van Losser wenst u van harte proficiat met dit 60-jarig huwelijksfeest.