Afbeelding
Foto:

Eerste groene schoolplein

OLDENZAAL - Het eerste groene schoolplein van Oldenzaal zal gerealiseerd worden in de wijk Zuid-Berghuizen. Na een intensieve periode van voorbereiding gaan Basisschool De Leemstee en kinderopvang Columbus junior starten met de realisatie van het groene schoolplein.

De eerste schop ging afgelopen week de grond in. De planning is dat medio april het groene schoolplein kan worden opgeleverd. De uitvoering van het plan ligt in handen van Tuinen van Geerdink uit Neede. Voor de realisatie wordt onder andere gebruik gemaakt van de subsidie vanuit de gemeente Oldenzaal voor aanleg van groene schoolpleinen. Tevens hebben zij ook subsidies vanuit de provincie Overijssel en de Rabobank toegekend gekregen. De leerlingen van De Leemstee hebben zelf ook hun bijdrage geleverd; door middel van een sponsorloop hebben ze geld bij elkaar gelopen.

Groene oase
In nauwe samenwerking met de gemeente Oldenzaal zal het betonnen schoolplein veranderen in een groen schoolplein dat tijdens en na schooltijd uitdaagt tot bewegen, gebruikt kan worden voor buitenlessen en kan gaan dienen als speel- en ontmoetingsplek voor de buurt. Er zullen onder andere een speelheuvel, een belevingsbos, een amfitheater en vele natuurlijke speelelementen gerealiseerd worden. Ook zullen er schaduwplekken met bomen gemaakt worden met zitelementen eronder. De bedoeling is dat alle gebruikers van het brede schoolgebouw, zoals de kinderen van de kinderopvang en peuterspeelzaal, de leerlingen en leerkrachten van De Leemstee, de ouderen van de zorgfederatie en alle andere mensen uit de wijk kunnen gaan profiteren van het nieuwe groene schoolplein, een voorziening voor 0 tot 100 jaar.