Waterthema's in de Risk Factory

TWENTE - Het Waterschap Vechtstromen werkt samen met de Risk Factory aan het uitbreiden van de voorlichting met water-gerelateerde thema's. Leerlingen uit groep 8 krijgen binnenkort een uitgebreide uitleg over het belangrijke werk van het Waterschap.

De Risk Factory is een voorlichtingslocatie bij vliegveld Twente. Kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs krijgen hier voorlichting over uiteenlopende thema's. Onder meer op het gebied van verkeersveiligheid, brandveiligheid, sociale thema's zoals groepsdruk en pesten en andere risico's waar zij mee te maken kunnen krijgen. Dit alles op een heel speelse, laagdrempelige manier; een bezoek aan de Risk Factory is dan ook echt een geliefd uitje voor scholen én de leerlingen.

Waterthema's
Het Waterschap Vechtstromen ontwikkelt samen met de Risk Factory nieuwe voorlichting over waterthema's. Zij zetten in op een drietal aspecten: zuivering van water, waterrecreatie en het klimaat. Het Waterschap Vechtstromen is actief betrokken bij al deze aspecten. Zeker klimaatverandering is ook echt een thema dat past binnen de Risk Factory: weersextremen kunnen niet alleen zorgen voor overlast, maar leveren ook concrete risico's op voor mens en dier. Eén van de al gerealiseerde onderdelen is een wandschildering die leerlingen de gevaren laat zien van zwemwater; dit geeft ze niet alleen een stukje kennis, maar ook handelingsperspectief zoals dit zo mooi heet. Leerlingen weten dan bijvoorbeeld hoe ze kunnen herkennen of water al dan niet veilig is om in te zwemmen en op welke plekken je dit zeker niet kunt doen, zoals in een kanaal met stroming.