Vogelzaad voor het schoolplein

DINKELLAND/ OLDENZAAL - Wil jij de vogels ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit onder andere de gemeenten Hardenberg, Dinkelland, Oldenzaal en Rijssen-Holten kunnen zich opgeven voor de vogelzaadactie van Natuur en Milieu Overijssel.

Na aanmelding ontvangen scholen vogelzaad met daarbij een leuke lesbrief om de vogels rondom de school beter te leren kennen! De bebouwde kom wordt steeds meer volgebouwd. Daardoor wordt het voor vogels steeds lastiger om voedsel te vinden. Ook zijn fijne schuilplekken en nestgelegenheden steeds minder aanwezig. Leerlingen leren aan de hand van deze actie hoe vogelvriendelijk hun schoolplein eigenlijk is. Zijn er nog niet zoveel vogels op het schoolplein? Geen nood, het geleverde vogelzaad kan daar verandering in brengen. Of ga met de bijgeleverde lesbrief zelf aan de slag om vogelvoer te maken voor de vogels.

Aanmelden
Basisscholen kunnen zich nog aanmelden tot maandag 8 februari via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Daniëtte Kisjes via bovenstaand e-mailadres of bel 038 - 4250960.

Helpt u ook?
Uiteraard moedigt Natuur en Milieu Overijssel ook alle volwassenen aan om vogels te helpen. Zo kunt u in de winter diverse vogelsoorten bijvoeren met vetbollen, noten en vruchten. Maar ook door bijvoorbeeld bladafval in de tuin te laten liggen; hier komen insecten op af waar vogels van smullen. Vergeet ook niet een eventueel eerder opgehangen nestkastje uit te ruimen voor het komende broedseizoen!