Afbeelding
Foto:

Inloophuis Weerselo in finale voor Appeltjes van Oranje

WEERSELO - De landelijke finalisten van de Appeltjes van Oranje zijn bekend. Het Realcovery Inloophuis in Weerselo is één van de finalisten.

Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit aan sociale projecten die zorgen dat in onze samenleving niemand er alleen voor hoeft te staan. Drie van deze genomineerden ontvangen in juni een Appeltje van Oranje in het bijzijn van Koningin Máxima.

Realcovery Inloophuis
Het Realcovery Inloophuis in Weerselo helpt mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het gaat dan om de stoornissen anorexia nervosa en boulimia nervosa. Zij coachen en motiveren niet alleen de cliënten zelf, maar bieden ook een luisterend oor en advies voor naasten.

Stemronde
Begin januari kon het publiek stemmen op de 40 Nederlandse kanshebbers. Ruim 60.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. Het project dat de meeste stemmen kreeg in de stemronde, de Zelfregiecentra van Vriendendiensten uit Deventer, kreeg direct een plek bij de 12 finalisten. Het aantal stemmen dat de overige kanshebbers hebben behaald, heeft mede bepaald welke projecten officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury, bestaande uit medewerkers en bestuursleden van het Oranje Fonds en experts Cisca Goedhart (voorzitter van Labyrint-In Perspectief en manager team Kennis, Innovatie en Onderzoek bij MIND) en Glenn Helberg (psychiater). Dat gebeurde dit jaar online.