Afbeelding
Foto:

Veel sympathie van partnerstad Rheda-Wiedenbrück

OLDENZAAL - Sinds de start van deze globale epidemie is de wereld voor veel mensen een stuk kleiner geworden. We komen minder onze eigen woning uit, waardoor je af en toe zou vergeten dat de crisis ook aanzienlijk buiten je eigen belevingswereld speelt. Zo ook in de Duitse partnerstad Rheda-Wiedenbrück. Deze stuurde afgelopen week een digitale brief om Oldenzalers een hart onder de riem te steken.

Net als Oldenzaal is ook de Duitse partnerstad sterk getroffen door het coronavirus. Veel van de maatregelen die we hier hebben, kennen ze daar ook: een aanhoudende lockdown, onderwijs op afstand, beperkingen van bezoek en een sterk advies om zoveel mogelijk een masker te dragen. Wat in ieder geval volgens de Duitse burgemeester Theo Mettenborg goed werkt in zijn gemeente in de strijd tegen de pandemie.

Licht in zicht
Het blijft belangrijk om de komende tijd nog even vol te houden, zeker nu de inentingen aan beide kanten van de grens concreet begonnen zijn. Het stadsbestuur van Rheda-Wiedenbrück hoopt dat inwoners daar zich goed aan de afstands- en hygiëneregels zullen houden, óók nu er wat licht aan het einde van deze donkere tunnel zichtbaar is. Een boodschap die ook de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman de afgelopen maanden vaak herhaalde.

Snel weer op bezoek
In de brief spreekt burgemeester Theo Mettenborg ook de vurige hoop uit dat straks de wederzijdse bezoeken weer hervat kunnen worden. De afgelopen jaren werden gasten uit Rheda-Wiedenbrück met groot enthousiasme ontvangen door het Oldenzaalse stadsbestuur en de inwoners. Er zijn immers voldoende zaken die gewoon door blijven lopen qua ambitie, zoals straks weer het versterken van de grensoverschrijdende handel, toerisme en werken. En uiteraard de vele ervaringen uitwisselen over hoe de gemeenten en hun inwoners samen om zijn gegaan met de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.