Afbeelding
Foto:

Adviesraad Sociaal Domein speelt rol in toekomstig beleid

TUBBERGEN - De Adviesraad Sociaal Domein in Tubbergen zal lang niet bij iedereen bekend zijn. Toch speelt deze een belangrijke rol in de uitvoering van gemeentelijk beleid op het gebied van werk, inkomen en zorg.

De Adviesraad Sociaal Domein geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies op dit vlak aan het college van Burgemeester en Wethouders. Bijvoorbeeld over uitvoering van huishoudelijke hulp, jeugdhulp, zorg, geestelijke gezondheidszorg en werk en inkomen. Zij zijn een belangrijke vinger aan de pols over hoe huidig beleid precies werkt in de praktijk. Het gezamenlijke doel is om het beleid nog beter af te stemmen op de wensen en behoeften van inwoners en het vergroten van de leefbaarheid in Tubbergen.

Huidige ontwikkelingen
Op dit moment kijkt men in het kader van Mijn Dorp 2030 ook naar de toekomstige ontwikkelingen. Onder meer over de veranderende rol van de overheid en het ontstaan van burgerinitiatieven. Tubbergenaren worden gevraagd om mee te praten. Hoewel de Adviesraad geen klachtenorgaan is, willen zij wel graag van inwoners horen hoe zij denken over het gemeentelijk beleid. Ideeën, suggesties en opmerkingen zijn dan ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie en contactgegevens ook op: www.adviesraadsociaaldomeintubbergen.nl Zij kunnen dit dan bespreken bij de maandelijkse vergaderingen en eventueel actie ondernemen om dit aan te kaarten.