Afbeelding
Foto:

Kunstwerk Sanne Weversrotonde

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag is het kunstwerk op de Sanne Weversrotonde in Oldenzaal onthuld in aanwezigheid van Sanne Wevers, docent Nico Kuipers van het Twents Carmel College en de bedenker van het ontwerp, oud-leerling Stan Nijmeijer.

Het kunstwerk is een initiatief van het Twents Carmel College. De school bedacht een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk op de rotonde. Het winnende ontwerp is vanaf nu te zien op de toegangsweg N343 en bestaat uit een aantal figuren op een turnbalk. Sinds 2017 heeft het Twents Carmel College (locatie Potskampstraat) het initiatief opgepakt om een kunstwerk te realiseren voor de Sanne Weversrotonde met de intentie om een blijvende herinnering te maken voor de (sport)prestaties van Oldenzaalse talenten. De aanleiding was de gouden medaille die Sanne Wevers won tijdens de Olympische spelen van 2016. Inmiddels staat het kunstwerk symbool voor talentontwikkeling in brede zin die door het Twents Carmel College wordt gefaciliteerd.

Vernieuwend project
Twents Carmel College heeft met dit project invulling gegeven aan de vernieuwing van het onderwijs. Leerlingen vanuit verschillende vakrichtingen zijn met elkaar aan de slag geweest met een echte, betekenisvolle opdracht. Hierbij werd samengewerkt met bedrijven uit de regio en de gemeente Oldenzaal. Na de onthulling was er een digitale meeting met alle betrokkenen bij het project. Daar zijn de bedrijven zoals Novicon, Luma, Karola Lasbedrijf en Architectenbureau Velthuis geprezen voor hun betrokkenheid en expertise om dit mooie project te realiseren.