Afbeelding
Foto:

Bernard Olde Rikkert viert 100 jaar

Door Martin Meijerink
OLDENZAAL - Wie de leeftijd van honderd jaar heeft bereikt die heeft wat te verhalen. Afgelopen zaterdag bereikte Bernard Olde Rikkert, de 'Brouwmeester' van de destijds bestaande Hengelose Bierbrouwerij, de hoge leeftijd van 100 jaar.

Het begon met een feestelijk ontbijt in zijn gezellig ingerichte appartement in de Zonnestraal, een onderdeel van Zorggroep Sint Maarten te Oldenzaal. Vervolgens kwamen er felicitaties van het Oldenzaalse Stadsbestuur die de felicitaties onderstreepten met een prachtige bloemenboeket. Bernard Olde Rikkert is geboren in Lemselo en groeide op in een gezin met zeven kinderen. Wanneer de oorlog voorbij is gaat hij werken bij de Hengelose Bierbrouwerij waar hij de functie van brouwmeester vervulde.

Huwelijk
In 1953 trouwt hij met Truus Scholten en gaat wonen in Hengelo. Zij stichten samen een gezin waarin vier kinderen worden geboren en grootgebracht. In de rijke jaren van hun bestaan trekken ze samen er veel op uit met de fiets door ons zo gewaardeerde Twente. Bernard was een echte pater familias, hand- en spandiensten bij de familie en de kinderen, dat was het liefst wat hij deed. Inmiddels heeft hij tien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Verlies door corona
Honderd worden en dan beperkt worden in het gaan en staan door de corona. Bernard en zijn kinderen zijn dan ook niet echt in een feeststemming, want zowel hij als zijn vrouw Truus werden getroffen door corona. Met het trieste gevolg dat zijn vrouw op 3 november komt te overlijden. Maar gesteund door zijn kinderen toont hij veerkracht. En die veerkracht put hij vooral uit het katholieke en gelovig zijn. De oudere inwoners van Weerselo en Lemselo zullen zich Bernard Olde Rikkert zeker herinneren. Bernard, de broer van Antoon, de kruidenier van de Lemseloseschoolweg. Die in 1988 zijn winkel sloot. Bernard Olde Rikkert behoort tot de boog der sterken.

Felicitaties
De redactie van de Hartkrant Noordoost-Twente en Oldenzaal geven de felicitaties door aan zijn vele vrienden en kennissen in Twente en omgeving.