Afbeelding
Foto:

Subsidieplafonds Oldenzaal vastgesteld

OLDENZAAL - De gemeente ondersteunt initiatieven en activiteiten die bijdragen aan de leefbaarheid van onze stad en het geluk van de inwoners. Daarvoor kunnen organisaties subsidie aanvragen bij de gemeente (www.oldenzaal.nl/subsidie-aanvragen). Bijvoorbeeld voor cultuurparticipatie, jeugdsport, ouderenorganisaties, recreatie & toerisme en het vieren van een jubileum.

Ieder jaar stelt het college de subsidieplafonds (maximale bedragen) vast voor het komende jaar. Het college stelt de plafonds voor 2021 vast conform de bedragen die in de begroting zijn opgenomen. Deze bedragen zijn gelijk aan die van 2020 aangezien er eerder door de gemeenteraad besloten is subsidies niet te indexeren voor 2021. Het subsidieplafond voor cultuurparticipatie is 17.646 euro. Voor jeugdsport: 28.971 euro. Voor ouderenorganisaties: 3.945 euro. Voor recreatie en toerisme: 11.227 euro. Met deze potjes wil de gemeente ook gericht subsidiƫren binnen hun bredere doelstellingen.

Aanvragen
U kunt de subsidieregelingen, de Algemene subsidieverordening Oldenzaal 2017 en de aanvraagformulieren vinden op de website: www.oldenzaal.nl/subsidies. Heeft u nog vragen? Kijk op de site of neem contact op met de publieksbalie van de gemeente via telefoon (0541) 58 81 11 of e-mail: subsidies@oldenzaal.nl