Afbeelding
Foto:

Rotaryclub Oldenzaal start winteractie met 'Heart Bag'

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Rotaryclub heeft een nieuwe actie opgezet: de Rotary Heart Bag. Met deze tas kan de besteller andere mensen een hart onder de riem steken, feliciteren, bedanken of anderszins een positief gebaar maken.

Rotaryclub Oldenzaal is als serviceclub binnen Oldenzaal bekend van twee populaire evenementen: het Rotary Streetsoccer Toernooi en de Witte Winterwandeling. Beide evenementen zijn bedoeld als dienstbaarheid aan de Oldenzaalse samenleving, maar genereren ook een fonds, waarmee weer andere maatschappelijke doelen kunnen worden gefinancierd, zoals de Voedselbank en Stichting Leergeld.
Dit jaar zijn wegens corona beide evenementen afgelast en daarmee is voor Rotary de fundraising grotendeels opgedroogd. De leden hebben nu een nieuw initiatief bedacht, met als thema: ‘De Rotary Heart Bag, een warme gedachte in donkere maanden'. De actie loopt van 14 december tot eind januari 2021. Rotary Oldenzaal heeft met een aantal Oldenzaalse ondernemers een samenwerking opgezet die het mogelijk maakt dat de Heart Bag gevuld is met tal van tegoed- of kortingsbonnen. Liesbeth Pieké is voorzitter van de community-commissie, die de maatschappelijke serviceprojecten van Rotaryclub Oldenzaal coördineert. Ze ziet de actie als een welkom alternatief voor de afgeblazen Winterwandeling: "Dit initiatief straalt op veel mensen af: de gever én de ontvanger van de Heart Bag, maar ook de deelnemende ondernemers en - voor ons het belangrijkst - de groep kwetsbare kinderen binnen Oldenzaal, het goede doel achter deze actie.”

Hoe werkt het?
De Rotary Heart Bags zijn voor 12,50 euro per stuk te bestellen op www.rotaryheartbag.nl. De Heart Bags worden dan verzonden naar de opgegeven ontvanger. Het bestelformulier op de site wijst zich vanzelf. De Heart Bags bevatten kortingsbonnen en tegoedbonnen van deelnemende Oldenzaalse ondernemers en vertegenwoordigen een waarde van meer dan 150 euro. De ondernemers die meedoen zijn te vinden op de website. Liesbeth Pieké: "Voor veel Oldenzaalse ondernemers is de Heart Bag een steun in de rug in een tijd waarin bestedingen terug zijn gelopen als gevolg van corona.”