Afbeelding
Foto:

Marle Therapie helpt je leven weer in balans te brengen

OLDENZAAL - Voor veel mensen bestaat het leven uit een serie patronen; routines die je helpen bij het vinden van een goede balans in je leven. Maar wanneer deze verstoord is, kan het terugvinden van een goede balans lastig zijn. Praten kan dan helpen; zo weet psychosociaal therapeute Marloes Lentfert ook uit eigen ervaring.

We hebben allemaal wel eens een slechte dag. Maar wanneer de slechte dagen zich opstapelen, kan het heel lastig zijn om zelf weer uit deze situatie te komen. Zeker in de huidige crisistijd ervaren mensen veel zorgen en onzekerheden; sociale contacten zijn minder, de leuke dingen vallen weg maar de verplichtingen lopen wel door. Dit kan zorgen voor stress, angsten, somberheid en veel negatieve gevoelens. In dit soort omstandigheden kunt u of een naaste baat hebben bij psychosociale therapie.

Begeleiden
van verandering
Marloes Lentfert begeleidt mensen die tijdelijk uit balans zijn geraakt. Dit kan door van alles komen; stress op het werk, het verlies van een naaste, relationele problemen of andere factoren. Voor veel mensen klinkt therapie als een eng iets; open zijn over je gevoelens met een 'vreemde'. Toch weet Marloes uit eigen ervaring hoeveel baat mensen hierbij kunnen hebben. Zoals zij zelf omschrijft: een 'rocky' studententijd zorgde dat de geestelijke balans ver te zoeken was. In therapie gaan was niet gemakkelijk en af en toe confronterend. Maar ze hervond haar eigen kracht en balans. Daarna wist ze waar haar roeping lag: anderen helpen met goede begeleiding.

Hoe werkt het?
U kunt bij Marle Therapie terecht met of zonder verwijzing van een huisarts. De wachtlijst is in tegenstelling tot de GGZ kort; veelal minder dan een maand. Een intake is vrijblijvend; samen kijkt u dan óf therapie zou kunnen helpen voor uw specifieke situatie. Samen gaat u dan op zoek naar de achterliggende oorzaken; wat zorgt voor deze stress, somberheid of negatieve patronen? Hoe kunt u dit weer ombuigen naar een positief patroon? Het doel van de gesprekken is om u uiteindelijk de inzichten te bieden waarmee u zélf aan de slag kunt. Om weer vooruit te kunnen kijken naar mooie dagen.

Samenwerking
Marle Therapie werkt ook samen met andere zorgaanbieders; onder meer fysiotherapie De Essen, psychomotorische therapie Van der Star en Hypnose Bij Mij. Samen met Jeroen Busch, orofaciaal en manueel fysiotherapeut bij Fysiotherapie de Essen, organiseert zij enkele keren per jaar een hoofdpijnspreekuur. De samenwerkingen zijn belangrijk; vaak gaan psychische klachten gepaard met fysieke klachten. Nauwe samenwerking zorgt voor een goed doordacht behandelplan.

Heel toegankelijk
Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. U hoeft hier ook niet uw eigen risico voor aan te spreken. Kortom, deze vorm van zorg is voor veel mensen toegankelijker dan u wellicht denkt. Op de website staat een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een vrijblijvend gesprek op: www.marletherapie.nl