Afbeelding
Foto:

Nieuwe woningen in Overdinkel

OVERDINKEL - Er komen acht nieuwe, half vrijstaande woningen aan de Julianastraat. Op de betreffende plek staan nu nog huurwoningen van Domijn, waarvan de eerste inmiddels gesloopt zijn. Nijhuis Bouwmanagement wil na de zomer de nieuwe woningen realiseren.

In 2018 besloot Domijn al om de bestaande woningen te slopen. Aanleiding was het beter aan laten sluiten van de woonbehoefte en het aanbod; er waren namelijk te veel standaard eengezinswoningen. Tegelijk is er toegenomen vraag naar doelgroep-onafhankelijk woningen met een woon-, slaap- en badkamer op de begane grond. Door oude panden te slopen ontstaat ruimte voor dit soort nieuwe bebouwing. Naast de slaap- en badkamer beneden is er dan boven ruimte voor twee slaapkamers met doucheruimte. De kavels worden ruim opgezet, waardoor nog andere, aanvullende wensen bespreekbaar zijn met de uiteindelijke bewoners. Architecten Plus ontwierp de nieuwe woningen.

Goed inspelen
Ook de gemeente Losser zelf is bijzonder enthousiast over deze insteek. Wethouder Anja Prins: "Het woningbouwproject aan de Julianastraat is een mooi voorbeeld van hoe woningcorporatie, projectontwikkelaar en de gemeente Losser gezamenlijk inspelen op de actuele behoefte van woningzoekers. Zowel ruimtelijk als inhoudelijk: we halen verouderde eengezinswoningen weg en er komen doelgroep onafhankelijke woningen voor terug. Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De nieuwe koopwoningen zijn ook een mooie toevoeging aan de straat. De combinatie van sociale huurwoningen en koopwoningen draagt bij aan een gemêleerde wijk, waar plek is voor jong en oud.”