Afbeelding
Foto:

De kleine Twents voor Dummies

TWENTE - Aait a Twents willen leren? Moi en ajuu! Een Tukker heeft niet veel woorden nodig om iets uit te leggen. Vandaar dat Twentehoes samen met Uitgeverij BBNC De kleine Twents voor Dummies heeft ontwikkeld. Makkelijk Twents leren voor iedereen die de taal nog niet kent of die het al een beetje spreekt. Passend in de aanpak en opzet van de internationaal bekende serie Dummies….

Je leert over de Twentse grammatica, uitspraakregels, spreekwoorden en zegswijzen. En je kan direct oefenen met voorbeeldzinnen uit alledaagse situaties! Twents voor Dummies is samengesteld door Ellen Peters, voormalig projectleider bij het Twentehoes, het centrum voor streektaal en streekcultuur van Twente en Harrie Scholtmeijer, Neerlandicus, dialectoloog en werkzaam als onderzoeker streektaal bij Stichting Overijsselacademie.

Het boek ligt sinds 20 november in de (online) boekhandels voor 9,99 euro. Twentehoes is van plan om in 2021 op basis van De kleine Twents voor Dummies een introductiecursus Twents te organiseren.