Afbeelding
Foto:

Leerlingen Twents Carmel College bakken ze bruin

OLDENZAAL - Vorige was ik genodigd door Gerrit Nijhof en Elize Groeneveld, beiden docent van het Twents Carmel College vestiging Leliestraat. De leerlingen waren namelijk bezig met een bijzonder leuke actie!

Dit is de de school waar je echt nog een vak wordt geleerd. Huishoudkunde, Zorg en Welzijn, Magazijn, Horeca. Het schoolplein oogt leeg maar binnen is het een al bezigheid. Leerlingen van alle vakrichtingen, geen enkele uitgezonderd, zijn in de weer om handmatig pepernoten te produceren. Pepernoten die bestemt zijn voor de vrijwilligers en de medewerkers van Zorgfederatie Oldenzaal huize Scholtenhof.

Mooie samenwerking
Het samenwerkingsverband tussen de Scholtenhof en het Carmel college uit zich al jaren in het ter beschikking stellen van stage opleidingsplekken voor de leerlingen van het Twents Carmel College. Door de coronasituatie is er een stop ontstaan op het ter beschikking stellen van deze stageplekken. De contacten zijn door de jaren heen uitgegroeid en men dacht, 'voor wat hoort wat'. De leerlingen van de dependance Leliestraat wilden dit tot uiting brengen door pepernoten te gaan bakken voor het personeel en de vrijwilligers van de Scholtenhof. Meer dan 8.000 pepernoten zijn er gemaakt; mengen, kneden, bakken en verpakken. Afgelopen dinsdag zijn de pepernoten bij de Scholtenhof bezorgd, wat bijzonder werd gewaardeerd.

Leuke acties
Deze weken worden opmerkelijk veel leuke acties gehouden, zeker ook om ouderen een hart onder de riem te steken in deze uitdagende tijd. Zij zullen dit ongetwijfeld ook erg waarderen, aangezien gezelligheid en samenzijn in deze periode niet een vanzelfsprekendheid is en veel feestactiviteiten noodgedwongen afgelast zijn uit veiligheidsoverwegingen.

Foto en tekst
Martin Meijerink