Afbeelding
Foto:

Voedselbank zamelt weer voedsel in voor kerstdagen

DINKELLAND / OLDENZAAL - De Voedselbank Oost Twente zal ook dit jaar weer een actie houden om eten in te zamelen voor de kerstdagen. Traditiegetrouw zijn vrijwilligers in de supermarkten actief om gekochte boodschappen on ontvangst te nemen, maar dit aspect van de actie kan dit jaar uiteraard niet doorgaan.

Toch kon men afspraken maken met de lokale supermarkten in hun werkgebied om invulling te geven aan deze actie op 11 en 12 december. Door middel van banners in de supermarkten worden mensen opgeroepen om iets extra's aan te schaffen en te doneren. Hiervoor staan in de supermarkten product-eilanden met items die de voedselbank goed kan gebruiken. Zoals blikken soep, koffie en thee, pasta en rijst, pannenkoekenmeel, houdbare melk, aardappelpuree, hagelslag, jam, vis of vlees in blik en blikken en potten groente. Achter de kassa staan dan kratten waar de gekochte producten in gedeponeerd kunnen worden.

Erg welkom
De Voedselbank Oost Twente heeft zeker nu behoefte aan wat extra donaties. Immers, door de huidige crisis is ook de vraag naar voedselhulp fors toegenomen. Tegelijk bleef er bij supermarkten minder eten over om te doneren, waardoor aanbod van voedsel terugliep. De hoop is om mensen rond de kerstdagen niet alleen een volwaardig voedselpakket te kunnen bieden, maar ook graag wat extra's zodat ook zij een mooie kerst kunnen beleven. Wie meer wil weten over het werk van de voedselbank kijkt op www.voedselbankoosttwente.nl