Afbeelding
Foto:

Rotary’s traditionele Witte Winterwandeling 2020 afgelast

OLDENZAAL – Het was inmiddels een bekend evenement: de Witte Winter Wandeling van Rotaryclub Oldenzaal. Helaas gaat deze niet door.

Honderden mensen deden jaarlijks mee aan deze wandeling door de mooie omgeving van de Tankenberg met onderweg wat te eten en te drinken en diverse optredens van koren, midwinterhoornblazers en theatergroepen. Vertrek en aankomst bij Hotel Het Landhuis met een gezellige nazit. Dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten dat het risico van Corona te groot is om een verantwoorde wandeling te houden.

Voedselbank
De wandeling was een zogenaamd service-project, wat wil zegen dat de opbrengst naar een goed doel gaat. De deelnemers werden verzocht om levensmiddelen mee te brengen ten behoeve van de Voedselbank. Deze inbreng werd door Rotaryclub Oldenzaal dan weer verdubbeld. Meike van der Drift van Rotaryclub Oldenzaal denkt dat een jaartje pauze ook wat kan brengen. Meike: "De wandeling was jaarlijks een behoorlijke tour de force, voor de organisatie met eigen leden, maar ook voor de vrijwillig optredende artiesten. In december worden in Oldenzaal al veel evenementen georganiseerd. We moeten ook oppassen voor overkill. We gaan ons bezinnen op de toekomstige invulling. Een nieuwe formule, misschien wel samen met andere lokale serviceclubs kan daarvan het resultaat zijn.”