Afbeelding
Foto:

Innovatief remsysteem op Kia Sorento

Auto's zijn over de gehele linie een stuk veiliger geworden, zowel voor inzittenden als overige weggebruikers. Kreukelzones, airbags rondom en een goede bouw beschermen inzittenden bij stevige ongelukken. Maar na de eerste klap is het gevaar vaak nog niet voorbij. Daarom komt Kia met het innovatieve multi-collision breaking, als eerste uitgerust in de nieuwe Kia Sorento.

Het systeem is ontworpen om een secundaire aanrijding te helpen voorkomen en schade te verminderen wanneer een impact onvermijdelijk is. Het MCB-systeem activeert wanneer er een aanrijding is waarbij airbags in werking treden. Het systeem zal dan volledig automatisch de auto gecontroleerd tot stilstand brengen. Hierbij kijkt het systeem naar de snelheid van de auto, eventuele richtingsveranderingen en de positie van pedalen om te controleren of de bestuurder probeert te versnellen of te remmen. Wanneer de bestuurder niets doet, remt de auto af. het systeem is actief bij snelheden tot 180 kilometer; bij hogere snelheden zou automatisch remmen ernstige botsingen kunnen veroorzaken.

Blijven innoveren
De nieuwe vierde generatie Kia Sorento is de eerste in Europa leverbare Kia die voorzien is van dit innovatieve remsysteem. De Sorento is ook zonder dit systeem al één van de veiligste auto's in zijn klasse. Met onder meer het nieuwe forward collision avoidance assist, met voetganger-, fietser- en voertuigdetectie. Het nieuwe multi-collision braking systeem is standaard op álle uitvoeringen van de nieuwe Sorento. Ook andere modellen zullen hiermee uitgerust worden.

Erkenning
Het systeem is ook uitvoering aan de tand gevoeld door Euro NCAP. Testen toonden aan dat een auto met dit systeem het aantal dodelijke ongevallen met 8 procent kan laten dalen en ongevallen met ernstig letsel met 4 procent.