Afbeelding
Foto: Hans Engbers - Schutterstock.com

Oldenzaalse gemeenschap samen sterk tegen corona

OLDENZAAL - De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. De toename van het aantal gevallen de afgelopen weken was helaas ook in Twente zichtbaar. Naast de verscherping van de landelijke maatregelen blijft ook de gemeente Oldenzaal op lokaal niveau alert op uitbraken en naleving van de regels.

In Oldenzaal werd deze week een eigen teststraat geopend zoals u in deze krant kunt lezen. Hiermee vergroot de GGD de testcapaciteit verder en meer testlocaties betekent voor veel mensen minder reizen, wat gezien de aard van het virus uiteraard wenselijk is. We moeten wat dat betreft niet teveel zoeken achter deze ontwikkeling; hoewel er ook in Oldenzaal meer besmettingen waren de afgelopen weken, zijn we als gemeente verre van een echte brandhaard.

Burgemeester besmet
Ook de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman heeft helaas persoonlijk ervaring met het coronavirus. Afgelopen week werd de burgemeester positief getest op het virus, maar de klachten waren bijzonder mild. De burgemeester blijft samen met zijn gezin uiteraard wel in quarantaine volgens de richtlijnen. Hoewel besmetting uiteraard vervelend is, zal de impact niet heel groot zijn. Loco-burgemeester Rob Christenhusz neemt de taken even over en thuiswerken is ook bij de gemeente al een tijdje de norm.

Reminders
De gemeente liet deze week ook wat nieuwe reminders aanbrengen in de binnenstad om mensen te wijzen op de regels. Eerder werden al spandoeken opgehangen, maar deze zijn nu vervangen door gespoten teksten op de straten door heel Oldenzaal heen. Met onder meer '1,5 meter afstand' en 'blijf rechts', compleet met hulpvaardige pijl voor inwoners die hun links van hun rechts niet kennen. De Veiligheidsregio Twente, RIVM, gemeenten en anderen blijven zich actief inzetten om de adviezen op deze en andere manieren onder de aandacht te brengen.