Afbeelding
Foto:

Geld voor kunstgrasvelden

OLDENZAAL - Het stimuleren van sport en beweging heeft een hoge prioriteit voor de gemeente. Daarom blijft men ook nu investeren in hoge kwaliteit van de lokale sportvoorzieningen.

De Oldenzaalse tennisvereniging Quick Tennis en de Stichting Vrienden Gehandicaptensport Oldenzaal - spelend bij voetbalvereniging ZVV De Esch - willen een aantal sportvelden vervangen door kunstgrasvelden. Op de huidige sportvelden kan niet altijd worden gespeeld, doordat de kwaliteit van de velden te wensen overlaat. De gemeente stelt voor de aanleg van deze kunstgrasvelden geld beschikbaar. De aanbesteding van de werkzaamheden vindt op korte termijn plaats. Wanneer de kunstgrasvelden worden aangelegd, is afhankelijk van de leveringstermijn van de kunstgrasmatten. De planning wordt afgestemd met de sportverenigingen en de aannemer, waarbij de weersomstandigheden een belangrijke rol spelen.

G-veld De Esch
De Stichting Vrienden Gehandicaptensport Oldenzaal maakt met haar leden gebruik van een voetbalveld op het sportpark De Weschterik bij voetbalvereniging de Esch. Wekelijks maken meerdere G-teams gebruik van het zogenaamde G-Veld; het veld heeft een regionale functie. Al enkele jaren vormt de kwaliteit van dit veld een probleem in het najaar en vroege voorjaar. De opbouw van het veld is dermate slecht dat bij natte weersomstandigheden het veld niet meer kan worden gebruikt. Met als gevolg dat wedstrijden en trainingen vaak worden afgelast voor de G-teams. Tot grote teleurstellingvan de gebruikers. De Stichting Vrienden Gehandicaptensport Oldenzaal heeft bij de gemeente Oldenzaal de wens neergelegd om het huidige natuurgrasveld te vervangen door een kunstgrasveld. De stichting heeft middels acties zelf 30.000 euro bij elkaar gebracht. De gemeente had in de begroting van 2020 al geld gereserveerd voor de realisatie van een kunstgras voetbalveld en start nu met de aanbesteding.

Quick Tennis
Ook stelt de gemeente geld beschikbaar voor renovatie van vier tennisbanen bij Quick Tennis; zelf renoveren zij nóg drie banen.