Afbeelding
Foto:

Werk aan nieuwe Singelpark eindelijk van start

OLDENZAAL - Het liet even op zich wachten; maar afgelopen week was het dan eindelijk zover. De gemeente gaf het startschot voor realisatie van de eerste fase van het nieuwe Singelpark.

De afgelopen jaren werd al druk gewerkt aan de brede plannen voor het Oldenzaalse centrum, waaronder de herinrichting van de openbare ruimte rondom winkelcentrum In den Vijfhoek, wat ook zelf grootschalig onder handen genomen is. In de eerste fase van deze werkzaamheden staat het verduurzamen van de buitenruimte voorop. Het moet een ecologisch verantwoorde inrichting krijgen, waarbij men bewust omgaat met het leefmilieu en de gebruikte materialen.

Ondergrondse waterberging
Daarnaast richt de gemeente het parkeerterrein klimaat adaptief in. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds vinden werkzaamheden plaats. Zo wordt er een waterberging geïnstalleerd die bij extreme neerslag het regenwater bergt en later gedoseerd afvoert richting de rand van de stad. Bij droogte kan het regenwater gebruikt worden voor de bewatering van bomen en planten in het park. "Oldenzaal speelt hiermee in op de klimaatverandering en het voorkomen van hittestress. De waterberging helpt bij het voorkomen van wateroverlast. En de bomen zorgen juist voor koelte bij hete zomers. Water en groen is een vanzelfsprekend onderdeel van de openbare ruimte", aldus wethouder Alida Renkema die het startschot gaf voor de werkzaamheden.