Oldenzaal heeft mooi lintjesregen, met twee nieuwe Ridders

OLDENZAAL - Momenteel is alles anders als gevolg van de coronacrisis. Zo ook de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen. De jaarlijkse 'lintjesregen' kreeg dit jaar een heel aangepaste vorm. Maar, juist nu is het belangrijk om toch passend stil te staan bij de vele vrijwilligers die zich dag in, dag uit inzetten voor de Oldenzaalse samenleving.

Burgemeester Patrick Welman mocht namens de Koning acht verdienstelijke Oldenzalers feliciteren met hun Koninklijke Onderscheiding. Het bleef echter wel bij de felicitaties en een bos bloemen; het échte lintje ontvangen zij namelijk allemaal later in het jaar, wanneer de situatie weer wat stabieler is.

Twee Ridders
Van de acht ontvangers werden twee mensen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit zijn Martin van Gils en Hans Kuipers. Van Gils is al ruim 60 jaar actief in de meubelbranche, wat uiteindelijk uitgroeide tot één van de grootste woonboulevards van ons land. Hij droeg bij aan de profilering van Oldenzaal. Kuipers was onder meer werkzaam bij MEE Twente en vervulde een groot aantal nevenfuncties; veelal op het gebied van participatie en zelfbeschikking van mensen met een handicap. Bijvoorbeeld als mede-oprichter van Stichting Cliënt Ondersteuning Twente en hij is bedenker van het Brandvijverconcert. Tevens was hij ruim 35 jaar vrijwilliger voor vakanties voor mensen met een beperking.

Verdienstelijke Leden
Zes personen ontvingen de versierselen voor Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit zijn Toon Siers (o.a. bestuurslid bij harmonie St Joseph), Gerwin Olthof (vrijwilliger bij de Brandweer Twente), Theo Jumpertz (diverse bestuursfuncties bij zaalvoetbalvereniging 't Hoekje en bij ZVV De Esch), Mirjam Oude Vrielink - Ter Braak (o.a. vrijwilliger en voorzitter/secretaris van kerkkoor Triple One, verpleegkundige/begeleider bij MEE-reizen en actief bij harmonie St Joseph), Dick Kluitenberg (o.a. vrijwilliger en bestuurslid bij Enscheder Spöllers en Daansers De Krekkel, penningmeester bij koor The Gentle Singers) en Albert Huttenhuis. Hij is vrijwilliger bij FC Berghuizen, actief lid bij de Spanvöggel, betrokken bij Impuls en drijvende kracht achter Berghuizen in Beweging.