Afbeelding
Foto:

Oldenzaal sluit aan bij project Groene Schoolpleinen Overijssel

OLDENZAAL - Buiten spelen in een aangename, groene omgeving is positief voor het opgroeien van kinderen. Om hier ook op scholen invulling aan te geven sluit de gemeente nu aan bij Groene Schoolpleinen Overijssel. Het is helaas een gegeven dat de openbare ruimte de afgelopen decennia versteende, waarbij de schoolpleinen geen uitzondering waren.

Oldenzaal is nu officieel benoemd tot partnergemeente. De ambitie is dat scholen hiermee zo voortvarender aan de slag kunnen om groene schoolpleinen aan te leggen. De gemeente ziet groene schoolpleinen als een positieve ontwikkeling. Wethouder Evelien Zinkweg Ankone: “Dat kinderen in een groene omgeving worden uitgedaagd om te bewegen en te leren, vind ik belangrijk.”

Extra ondersteuning
Partnergemeenten kunnen gebruikmaken van de kennis bij de provincie en krijgen extra ondersteuning. Met deze kennis en kunde verwacht de gemeente samen met de scholen aan de slag te kunnen gaan om in de toekomst meer groene schoolpleinen te realiseren.

Financiering
De provincie heeft directe financiële subsidies voor de scholen beschikbaar. Vanuit het partnerproject ‘Groene Schoolpleinen Overijssel’ wordt door de gemeente geen extra financiële middelen ter beschikking gesteld. De financiering van de groene schoolpleinen blijft hiermee de verantwoordelijkheid van de scholen zelf. De gemeente geeft aan te willen meedenken met scholen en te gaan onderzoeken waar groene schoolpleinen kunnen worden meegenomen in de bestaande beheerplannen. Groene schoolpleinen Overijssel is een project van Natuur voor elkaar. Samen met vele partners werken zij aan het Beleven, Benutten en Beschermen van groen. Groene Schoolpleinen Overijssel is een project van provincie Overijssel, IVN, Natuur en Milieu Overijssel en Springzaad.

Afbeelding