Oldenzaal plaatst nieuwe parkeerautomaten

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is samen met binnenstadspartners en de ondernemers al geruime tijd bezig om de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het winkelend publiek en bezoekers. Ook het parkeerbeleid en de parkeermogelijkheden worden hierbij constant tegen het licht gehouden. Om het parkeren nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de bezoekers worden momenteel nieuwe parkeerautomaten geplaatst.

In april worden alle parkeerautomaten vervangen voor nieuwe exemplaren. Deze zijn volgens de gemeente een stuk gebruiksvriendelijker. Bezoekers krijgen namelijk meer mogelijkheden om te betalen. De huidige 39 parkeerautomaten in Oldenzaal zijn sterk verouderd, omdat zij alleen maar muntgeld accepteren. De nieuwe apparaten accepteren niet alleen muntgeld, maar bezoekers kunnen straks ook betalen met hun pinpas of een parkeer-app.

Locaties
Op 25 plekken komt een nieuwe parkeerautomaat terug. 21 automaten komen op dezelfde locatie als voorheen, vier automaten krijgen een nieuwe plek. Op sommige locaties worden geen automaten teruggeplaatst. Dit omdat de dichtstbijzijnde automaat op korte afstand ligt; maximaal 75 meter. De gemeente wil zo de automaten wat beter verdelen over de binnenstad.

Vervanging
Deze week is de aannemer begonnen met het weghalen van de oude automaten. Vanaf 20 april worden dan de nieuwe automaten geplaatst. Voor de bezoekers van de binnenstad blijven de parkeerplaatsen beschikbaar, maar men kan dus geen gebruik maken van de parkeerautomaten. Leuke bijkomstigheid: hierdoor wordt tot en met 3 mei geen parkeerheffing geheven. Het meest klantvriendelijke parkeerbeleid is natuurlijk helemáál niet betalen, maar helaas is dit van korte duur. De gemeente moet eigenlijk ook wel parkeergeld heffen, omdat anders parkeerplaatsen simpelweg permanent bezet zouden worden.