Afbeelding
Foto:

Denk na over goede verlichting

OLDENZAAL - De gemiddelde Oldenzaler staat er veel te weinig bij stil: de verlichting in en om de woning. Dit is jammer, want goede verlichting is belangrijk voor de veiligheid en wooncomfort.

Het project Lang Zult U Wonen geeft regelmatig adviezen die bijdragen aan veilig en comfortabel wonen, ook gericht op de doelgroep senioren. Goede verlichting blijkt helaas een ondergeschoven kindje. Zo geven zij het advies om de trap goed te verlichten, wat kan helpen bij het voorkomen van een val. Ook goede verlichting in de ruimten waar u veel bent voorkomt een val. Bijvoorbeeld wanneer u in een te donkere kamer zou struikelen over een stroomkabel.

Ook in de keuken
De keuken is een andere plek waar diverse risico's op de loer liggen. Zo adviseert Lang Zult U Wonen om de werkoppervlakken goed en schaduwvrij te verlichten. Bijvoorbeeld wanneer u op het aanrecht bezig gaat met hakken en snijden van ingrediƫnten. Goede spotjes boven het aanrecht geven dan een goed zicht op het kookwerk. Ook goede verlichting bij het fornuis of kookplaat dragen bij aan de veiligheid.

Afbeelding