Afbeelding
Foto:

Hulp bij belastingaangifte

OLDENZAAL - Belastingen lastig? Niet met de hulp van Belastingservice FNV. In het Michgoriushuis is de FNV Belastingservice sinds jaar en dag actief om de leden gratis deskundige hulp te bieden bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte en te zorgen dat zij niet te veel belasting betalen. Belastingservice FNV helpt bij het invullen van het aangifteformulier tijdens de invulperiode in maart.

Ook voor het aanvragen van toeslagen kan men een beroep doen op Belastingservice FNV. Dit jaar kan de aangifte alleen online gedaan worden. De Belastingservice FNV kan de aangifte alleen verzorgen als men de machtigingscode van de Belastingdienst meeneemt die per post is toegestuurd. Zonder deze code is hulp niet mogelijk. Met een machtigingscode geeft de Belastingdienst toestemming dat iemand anders jouw belastingaangifte mag doen. Zonder een machtigingscode kunnen zij je niet helpen. Ook voor het laten invullen van je toeslagen, heb je een machtigingscode van de Belastingdienst nodig. Deze krijg je niet automatisch thuis gestuurd, maar moet je zelf aanvragen.

Hoe krijg je een code?
Heb je vorig jaar je aangifte via Belastingservice FNV gedaan? Dan ontvang je de machtigingscode automatisch van de Belastingdienst in januari/februari. Zo niet, dan moet je de code zelf aanvragen. Je beschikt over een DigiD-code. Om een machtigingscode aan te vragen log je in op https://machtigen.digid.nl/. Na inloggen klik je op 'machtiging aanvragen' en volg je de verdere instructies. De code is direct beschikbaar. Maar kom je er niet uit, neem dan contact op met de DigiD helpdesk: https://www.digid.nl/contact/. Telefonisch aanvragen: Bel naar telefoonnummer 088 - 123 65 55, op werkdagen van 8.00-22.00 uur, geef je Burgerservicenummer door en vraag een machtigingscode aan. LET OP: Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat je de machtigingscode thuis per post ontvangt. Wees dus op tijd met je aanvraag. Wanneer je ook een afspraak voor je partner maakt, dan heeft deze een eigen machtigingscode nodig.

Afspraak maken
Een afspraak maken voor de FNV Belastingservice kan via internet en telefoon: in februari tot 26 maart via internet op www.afspraakmakenfnv.nl of via fnvbelastingoldenzaal@hotmail.com. Een telefonische afspraak is ook mogelijk tot 26 maart op elke maandag- en woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur via 06 30563262.