Afbeelding
Foto:

Duurzame nieuwbouw Nutsschool Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse college van B&W wil meer geld uittrekken voor het nóg duurzamer maken van de nieuw te bouwen Nutsschool.

Het college stelt voor aan de gemeenteraad om dit aanvullende krediet beschikbaar te stellen, aangezien deze plannen aansluiten bij de ambities op het gebied van duurzaamheid en goed onderwijs die in het coalitieprogramma staan. De Nutsschool realiseert door deze nieuwe plannen een bijna energieneutraal schoolgebouw waarin kan worden samengewerkt met buitenschoolse opvang en waar ook ruimte is voor een maatschappelijke functie.

Extra bouwkosten
De Nutsschool is gelegen aan de Hengelosestraat, een historische invalsweg. De locatie is vanwege de ligging en de bijzondere (school)functie belangrijk voor de beleving van de stad. De nieuwbouw van de school moet passen bij de bestaande bebouwing in de omgeving. Daarom zal het nieuwe gebouw uit twee bouwlagen bestaan en moet het gebouw een open en representatieve uitstraling hebben. Daarnaast zal er duurzamer gebouwd worden dan volgens de huidige regelgeving noodzakelijk is. Hiermee loopt de school vooruit op nieuwe wetgeving voor duurzaam bouwen die ingaat in 2021.

Planning
De bouw zal naar verwachting ongeveer 15 maanden in beslag nemen. De leerlingen en het team worden tijdens deze periode tijdelijk gehuisvest in het schoolgebouw aan de Bentheimerstraat en in de Hooge Lucht in de binnenstad. De gemeenteraad zal op 30 maart een besluit nemen over het benodigde aanvullende budget. Ook worden voor de inrichting van de totale schoolomgeving (inclusief het terrein naast de school) door de gemeente plannen gemaakt. Hierbij wordt aansluiting gezocht bij het programma Groene Schoolpleinen van de provincie Overijssel.