Afbeelding
Foto:

Basiscursus EHBO

DENEKAMP - Het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of bij het beoefenen van een sport. Een verbrande vinger, een schaafwond of een verstuiking. Of ernstiger: iemand krijgt een hartaanval. Snelle hulp is dan geboden. Iedereen kan leren om adequaat deze hulp te verlenen.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben het eenheidsdiploma EHBO, dat door jaarlijkse volgen van vervolglessen geldig blijft. Deze mensen weten wat ze moeten doen om een slachtoffer te helpen en zorgen ervoor dat er snel professionele hulp wordt ingeroepen. De EHBO vereniging Denekamp start, bij voldoende deelname, weer een basiscursus EHBO vanaf 16 maart. Deze cursus wordt gehouden op de maandagavond in het Irenegebouw aan de Grotestraat 5 te Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur. De totale cursus bestaat uit negen bijeenkomsten. De lesstof bestaat uit Eerste Hulpverlening, reanimatie, gebruik van de AED, Eerste Hulp aan Kinderen, verbandleer en kleine ongevallen. Na het succesvol afleggen van het erkende examen ontvangt u het diploma Eerste Hulpverlener. Tijdens deze cursus leert u onder andere wat er moet gebeuren bij storingen in het bewustzijn en ademhaling, bij bloedingen, bij verbrandingen, bij botbreuken en bij letsels door hitte en koude. De cursus wordt gegeven door bevoegde instructeurs. Handelingen zoals beademing en reanimatie worden geoefend met reanimatiepoppen. Ook wordt er samengewerkt met Lotus-slachtoffers van onze eigen vereniging en van de Lotuskring. Deze "slachtoffers" zijn getraind om ongevallen (en bijbehorende verwondingen) zo natuurgetrouw mogelijk na te spelen zodat cursisten vaardigheden kunnen oefenen.

Aanmelding
Veel zorgverzekeringen vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar. Aanmelden kan via Frank Tellman (06-14607339 of e-mail f.tellman@home.nl). Meer informatie op: www.ehbodenekamp.nl