Afbeelding
Foto:

Oproep Humanitas Twente krijgt gehoor

OLDENZAAL - Humanitas Twente is er op uit om de samenleving in Twente nog sterker te doen zijn. Het bestuurslid Wouter Muller en de medewerkers van Humanitas waren onlangs naar Oldenzaal gekomen om toekomstige Oldenzaalse vrijwilligers te werven.

En dat is ze gelukt, want maar liefst dertien Oldenzalers hebben zich aangemeld en namen deel aan de informatieve lunch die werd gehouden bij "Downtown" aan de Groote Markt te Oldenzaal. Enkele maanden geleden had men dit in Hengelo even zo gedaan en met succes, nu was het tijd om Oldenzalers te informeren over wat het is om vrijwilliger te zijn bij Humanitas Twente. Wouter Muller gaf een duidelijke uiteenzetting over wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij Humanitas Twente. Jaarlijks steken meer dan 650 vrijwilligers tijd en energie in het behulpzaam zijn en het ondersteunen van hulpzoekenden in onze samenleving. De vraag om hulp neemt toe en het aantal vrijwilligers neemt af. Alle reden dus om uitleg te geven en mensen te activeren en te stimuleren om deel te nemen en zich aan te melden als vrijwilliger bij Humanitas.

Meld uzelf aan
Mensen ondersteunen op het gebied van opvoeden, opgroeien, eenzaamheid, thuisadministratie, integratie: daar zijn veel vrijwilligers echt bij nodig. De vrijwilligers worden goed opgeleid en begeleid en ingezet in geheel Twente. Wilt u ook een echte vrijwilliger zijn of worden? Dat kan door u aan te melden op www.sterkesamenleving.nl of te bellen naar: 074-2437733.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Foto: Wouter Muller met zijn aandachtig gehoor.