Afbeelding
Foto:

Stichting plaatst derde AED in Losser

LOSSER - De bewoners van de wijk rondom de Molenstraat hebben sinds maandag een BuurtAED. Met de hulp en ervaring van de Stichting AED Veldzijde Losser en enkele enthousiaste buren zijn voldoende wijkbewoners gevonden om het toestel te kunnen aanschaffen. Hierbij is ook gebruik gemaakt van het BuurtAED project van de Hartstichting samen met Philips. De AED is direct aangemeld bij de Hartstichting en komt ook beschikbaar voor burgerhulpverlening via Hartslagnu.nl

Voorzitter van de stichting Harry Wilke weet te melden dat na de AED's bij basisschool De Veldzijde en in de wijk Veldzijde Noord (tussen Lutterstraat en Denekamperdijk), dit al de derde AED is die deze stichting binnen een jaar heeft weten te realiseren. Naast de aanschaf en installatie van de AED zorgt de stichting ook voor het opleiden van zo veel mogelijk mensen uit de buurt. Deze vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om kosteloos een reanimatiecursus te doen, indien zij zich nadien aanmelden bij Hartslagnu.nl. De eerste groep is al geslaagd voor de cursus, die wordt gegeven door EHBO Losser, Overdinkel & Glane. Zo is adequate hulp in een noodgeval, altijd dichtbij.

HartslagNu
Bij hartfalen is snelle hulp belangrijk en voordat de professionele hulp bij een slachtoffer is, kan enige tijd in beslag nemen. Burgers kunnen vaak eerder ter plaatse zijn. Wanneer een melding over een mogelijk reanimatie binnenkomt bij de meldkamer worden dan ook via 'HartslagNu' aangemelde burgers opgeroepen om hulp te verlenen en een AED mee te nemen. Vandaar dat de BuurtAED in de Molenstraat ook is aangemeld bij Hartslagnu.nl.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u kijken op de website www.aed-losser.nl