Afbeelding
Foto:

Samenloop voor Hoop in Tubbergen

TUBBERGEN - Komend weekend staat de Samenloop voor Hoop op het programma in Tubbergen. Zaterdagmiddag start de 24-uursloop die als doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De afgelopen maanden is de organisatie volop bezig geweest met het opzetten van de loop en de bijbehorende promotie. Maar zij waren niet de enigen die er mee bezig waren; ook de vele teams die deel zullen nemen lieten van zich horen met leuke, ludieke en ontroerende inzamelingsacties. Alles met als doel om samen te vechten tegen kanker.

Samenloop voor Hoop
Onder de noemer Samenloop voor Hoop worden en werden landelijke diverse lopen gehouden. De Tubbergse editie is hierbij wel uniek: het is namelijk de grootste loop van heel Nederland. In Tubbergen doen ruim 125 teams mee met in totaal 2.500 deelnemers. Al in februari werd het maximum aantal deelnemers bereikt. De loop hád dus zelfs nog groter kunnen zijn. Onder de deelnemende teams zijn ook veel leuke gelegenheidsteams, waaronder van het Tubbergse gemeentebestuur.

Programma
Zaterdag om 16.00 uur start de loop. Per team wandelen duo's in estafette-vorm de route van 600 meter door Tubbergen. Zondag om 16.00 uur eindigt de loop. Er is ook een gezellig randprogramma, waar tevens gelegenheid is om verhalen te delen. Zo vormen ook de overlevenden van kanker een belangrijke groep genodigden bij het evenement; inspirerende verhalen over het overwinnen van een slopende ziekte.

Promotie
Dat de loop uniek is, is ook voor RTV Oost aanleiding om er wat extra promotie aan te schenken. Zo is de loop online de hele tijd live te volgen bij de zender. Zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur is er een live uitzending op Radio Oost en zondagochtend zijn verslaggevers vanaf 10.00 uur weer in de lucht. Om 18.00 uur eindigen dan de uitzendingen. Kortom, wie live mee wil kijken met het verloop hoeft geen moment te missen! Kijk gedurende het evenement dan ook op www.rtvoost.nl en social media.