Afbeelding
Foto:

Echtpaar Wiggers – van Schoot viert hun 60-jarig jubileum

OLDENZAAL - Afgelopen week werden de felicitaties voor het echtpaar Wiggers-Van Schoot persoonlijk overgebracht door burgemeester Patrick Welman.

Lizzy van Schoot (86) en Albert Wiggers (84) waren blij en verrast door het bezoek van onze burgervader. Het echtpaar is beiden nog actief met de nodige hobby's en ze verkeren in goede gezondheid. Het is een onderwijzersechtpaar; beide stonden voor de klas. Ze genoten volop van het overdragen van kennis en vaardigheden aan de studenten van toen.

De ontmoeting
Het begon destijds allemaal bij de scouting in Oldenzaal. Padvinder Albert ging op verkenning en vond Lizzy op zijn pad. Nu jaren later blikken ze met voldoening terug op de rijke jaren uit hun jeugd. Albert praat vol passie over zijn vriend glazenier Jan Schoenaker en Lizzy praat vol trots over de werken die door haar denken en handelen tot stand zijn gebracht. Haar bijdrage aan de Canon van Oldenzaal en het boek over Hermanna Molkenboer – Trip. Burgemeester Patrick Welman werd op zijn beurt verrast met het boek dat Lizzy had geschreven over mevrouw Molkenboer-Trip. Redactie Hart van Oldenzaal sluit zich aan bij de felicitaties, met een welgemeend: proficiat!

Foto/tekst Martin Meijerink.