Losser krijgt nieuwe sportformateur

LOSSER - De gemeente Losser heeft de ambitie om zoveel mogelijk inwoners aan het sporten - of in ieder geval bewegen - te krijgen. Samen met lokale sportaanbieders moet een leuk aanbod van activiteiten en kruisbestuiving ontstaan om dit doel te bereiken.

De gemeente Losser stelt nu een nieuwe 'sportformateur' aan. Richard Migchielsen uit Enschede start in september in de gemeente Losser als sportformateur. Hij gaat samen met diverse partijen invulling geven aan het Lokaal Sportakkoord. Het Lokaal Sportakkoord sluit aan op het Nationale Sportakkoord dat is opgesteld om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten bewegen. Volgens planning moet er in juni 2020 een Lokaal Sportakkoord liggen. Wethouder Harry Nijhuis: "We hebben een ervaren begeleider uit de regio gevraagd om ons te helpen bij het opstellen van een Lokaal Sportakkoord en dat is Richard Migchielsen.

Goed overleg
Hij heeft al diverse verenigingen in Losser begeleid. Als sportformateur gaat hij nu in gesprek met sportaanbieders, maatschappelijke partijen en bedrijven die zich willen inzetten voor de sport. "We zien dit traject als een mooie kans om elkaar beter te leren kennen, meer te verbinden met elkaar, beter gebruik te maken van de voorzieningen die er al zijn en nieuwe kansen te ontwikkelen en uit te voeren." Richard Migchielsen: "De komende weken ga ik in gesprek met zoveel mogelijk betrokken partijen, om te horen welke onderwerpen er leven en in het Lokaal Sportakkoord opgenomen moeten worden". Op maandag 30 september wordt in de Boggelschuur een kick-off bijeenkomst gehouden.