Afbeelding
Foto:

Sfeervolle Adventstocht

OLDENZAAL - Vrijdagmiddag 13 december, 16.30 uur, tweeduister in sfeervol Oldenzaal. De lampjes branden, er wordt kerstmuziek gespeeld, er is reuring in de binnenstad.

Ongeveer 25 cliƫnten van Zorgfederatie Oldenzaal locatie Scholtenhof en Mariahof worden door vrijwilligers en medewerkers van de verzorgingshuizen door Oldenzaal vervoerd. In rolstoel of met rollator; men gaat kerstsfeer proeven in de Oldenzaalse binnenstad. De klanken van de Oldenzaalse Mirrewinterhoornblazers doen ze uitgeleide bij het vertrek van de Scholtenhof en de Mariahof.

Sfeervol
Aangekomen bij de trap van de Hofkerk waar de engelen samen met de muzikanten van de Harmonie uit Weerselo de eerste beelden oproepen van kerst. Het motregent en het blijft motregenen, beslist niet prettig maar goed ingepakt tegen de regen worden de cliƫnten van de Hofkerk naar de Herdenkingstuin gereden waar Maria en Jozef en de ezelshoeder ze staan op te wachten. Er wordt gezongen en het muzikale combo van het Oldenzaalse smartlappenkoor brengt prachtige meezing-kerstliedjes ten gehore.

Mooie tocht
Oldenzaal op zijn best. De sociale samenhang de sfeer met aandacht voor de eenzame, aandacht voor de medemensen dat siert de vele vrijwilligers en organisatoren. De regen blijft aanhouden maar men laat zich niet ontmoedigen. De herbergiers, de herders met echte schapen en de vele zangers en zangeressen geven blijk van onderlinge verbondenheid en vrede in onze Boeskoolstad. Een sfeervolle tocht door de stad; hopelijk een traditie voor nog vele jaren. Complimenten voor allen groot of klein, oud en jong die hierin een bijdrage hebben geleverd. Hart van Oldenzaal was er bij en zong mee. Vrede op aarde aan de mensen in welbehagen.

Foto en tekst
Martin Meijerink