Afbeelding
Foto: René Molendijk

Oldenzalers in de wolken met 28e editie Twente Ballooning

OLDENZAAL - Deze week staat het Hulsbeek weer in het teken van Twente Ballooning. Dit jaar is de 28-ste editie van het evenement. Door de jaren heen ondergingen al veel Twentenaren hun luchtdoop tijdens de Ballooning.

Naar goed gebruik ging Twente Ballooning deze woensdag van start met tot en met zaterdag een uitgebreid vlieg- en randprogramma. Op welke dagen en hoeveel gevlogen kan worden is afhankelijk van de weersvoorspellingen en dan met name de wind. Het mooie van de ballonvaart is het onvoorspelbare karakter; je waait letterlijk met iedere wind mee. Mits het niet windstil is of té hard waait, uiteraard.

Geschiedenis
Twente Ballooning kent een rijke geschiedenis. In 1985 begon Rien Jurg Promotions BV met wat toen nog het Ballonfiësta Brecklenkamp was. Het eerste Twentse ballonevenement. Bij de eerste editie waren al gelijk tien ballonnen van de partij. Door de jaren heen is dit fiks gegroeid; nu vliegen dagelijks zo'n 35 heteluchtballonnen.

Special shapes
Bijzondere publiekstrekkers zijn ieder jaar weer de special shapes, oftewel bijzondere vormen. Een luchtballon kan in principe in iedere vorm gemaakt worden. Ze zijn daarom ook geliefd als vliegend reclameobject; alles van makelaars tot biermerken, van cartoonfiguren tot auto's.

Night Glow
Het onbetwiste hoogtepunt van elke editie is de Night Glow die naar goed gebruik op de vrijdagavond is. Zodra het donker is worden de ballonnen opgesteld aan de rand van de vijver. Vervolgens maken zij een muzikale dans, waarbij de branders zorgen voor een spectaculaire lichtshow, compleet met vuurwerk.

Netwerken
Ook op zakelijk gebied is Twente Ballooning interessant. Het evenement biedt zowel mogelijkheid om te netwerken in een sportieve omgeving als een leuk teambuildinguitje te beleven. Dit soort sponsoring en activiteiten draagt ook bij aan het rendabel houden van zo'n evenement met fikse kosten.