Afbeelding
Foto:

Oldenzaal moet de broekriem aanhalen in nabije toekomst

OLDENZAAL - "De financiële vooruitzichten zijn niet goed en maatregelen zijn onontkoombaar." Met deze zin spreekt het Oldenzaalse college van Burgemeester en Wethouders zijn grote zorgen uit over de alsmaar stijgende kosten voor het sociaal domein. Oldenzaal sluit 2018 af met een negatief financieel resultaat en de toekomst ziet er niet echt rooskleuriger uit.

Het goede nieuws is dat Oldenzaal de afgelopen jaren relatief financieel gezond was door de goede uitgangspositie, waardoor veel mooie dingen bereikt zijn. De gemeente kon investeren in de binnenstad, duurzaamheid, het voorzieningenniveau en de participatie. Maar door enkele tegenvallers sloot de gemeente toch het afgelopen jaar af met een negatief resultaat van 550.000 euro.

Grotere problemen
Dit tekort is nog wel op te vangen, maar de toekomst laat een negatief beeld zien. Net als alle andere Nederlandse gemeenten is ook Oldenzaal steeds meer kwijt aan de taakstellingen binnen het sociaal domein - oftewel, werk, inkomen en zorg. Zo is met name de jeugdzorg en uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning een molensteen om de gemeentelijke begroting. De alsmaar stijgende kosten zijn niet op te vangen en de inkomsten blijven achter.

Maatregelen nodig
Landelijk lijkt er geen einde in zicht aan de stijgende kosten voor gemeenten. Het Rijk hevelde enkele jaren geleden steeds meer taken over naar de gemeente, met als onderbouwing dat 'gemeenten dichter bij de mensen staan' en dat men lokaal goedkoper zou kunnen werken. Helaas bleek het tegenovergestelde waar. In Oldenzaal is dit taakveld goed voor 40 miljoen euro van de in totaal 90 miljoen euro tellende begroting. Het is steeds duidelijk dat de gemeente slechts voor een deel invloed heeft op de financiële ontwikkelingen. Bovendien hebben inwoners recht op zorg, ook al is het budget op. De gemeente gaat nu onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om de financiële balans te verbeteren. Deze worden dan in juni voorgelegd aan de gemeenteraad.