Afbeelding
Foto:

Oldenzaal is klaar voor koningsdag

OLDENZAAL - Het centrum van Oldenzaal zal oranje kleuren op Koningsdag aanstaande zaterdag 27 april. Behalve het Kingsland Festival iets verderop op het Hulsbeek is ook op de Groote Markt van alles te beleven ter ere van de koning.

Als vanouds kan men er over de markt struinen en genieten van de verschillende standplaatsen met verkoop van allerlei hebbedingetjes. Dit jaar is er helaas geen kunstmarkt, maar zal er wel de traditionale boekenmarkt en kindervrijmarkt zijn. De Stichting Oranjefeesten Oldenzaal heeft in samenwerking met de gemeente een mooi programma vastgesteld waarin men kan zien, beleven en genieten!

De boekenmarkt zal te vinden zijn aan de Ganzenmarktstraat met meerdere kraampjes waarbij verschillende literatuur, kinderboeken en leesboeken te vinden zijn. De kindervrijmarkt duurt van 08.00 tot 16.00 uur en is een mooie verzameling van wat de Oldenzaalse jeugd te verhandelen heeft. Het vrijmarktgebied spreid zich uit over meerdere straten in het centrum.

Pröttel of Pronk
Heb je thuis nog een mooi kunstwerk of object dat je wil laten taxeren? Je hebt niet meer de televisie nodig met Kunst of Kitsch , dit kan op Koningsdag in het Koetshuis van het Museum Het Palthehuis. Bert Kuipers, Koos van de Meer en Ruud Olde Dubbelink zijn de experts die zich zullen buigen over de meegebrachte voorwerpen. Tevens kan men munten en postzegels lateren taxeren bij Clemens Kienhorst. Pröttel of Pronk duurt van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Oranjerit en bakwedstrijd
De oranjerit met oldtimers en andere speciale auto's mag niet ontbreken tijdens Koningsdag Oldenzaal. Ze worden rond 09.00 uur opgesteld bij de Plechelmustoren waar ze een uur later van start zullen gaan. Ze zullen een route afleggen die ze door Overijssel, Drenthe en Duitsland leidt om uiteindelijk weer in Oldenzaal terug te keren. De auto's zijn een lust voor het oog voor de auto- en oldtimerliefhebber. Ondertussen organiseert Lions BOCA "Heel Oldenzaal Bakt." Deelnemers kunnen meedoen om een koninklijke taart te maken volgens eigen recept. Kinderen kunnen ook meedoen in de categorie "koninklijke cupcake".