Afbeelding
Foto:

"Mijlpaal bereikt!": plan
De Thij naar uitvoering

OLDENZAAL - De gemeenteraad van Oldenzaal heeft maandagavond een belangrijke mijlpaal bereikt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Centrum De Thij vastgesteld en krediet beschikbaar gesteld voor herinrichting van de openbare ruimte rond het winkelcentrum.

De afgelopen jaren maakt de gemeente Oldenzaal vaart met het aanpakken van lelijker plekken in de stad. Er heerst dan ook een positief optimisme, dat veel van deze bestaande pijnpunten uiteindelijk aangepakt worden. Eén van de items die al een tijdje in de planning stond was het aanpakken van het winkelcentrum in De Thij.

Lange adem
In 2008 werd de wijkvisie voor De Thij opgezet, waar ook het revitaliseren van het winkelcentrum en directe omgeving als belangrijke punten in opgenomen zijn. De gemeente kon dit echter niet alleen doen: de Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum De Thij, woningcorporatie WBO Wonen, Albert Heijn en omwonenden moesten allemaal op één lijn zien te komen om voldoende draagvlak te krijgen voor definitieve besluitvorming. Eind vorig jaar werd met de betrokken partijen overeenstemming bereikt. Onder meer over de uitbreiding van de AH-supermarkt, de realisatie van een nieuw bouwblok, de sloop van de Emmauskerk en de bouw van twee nieuwe huurwoningen. En oh ja, dan is er nog de openbare ruimte... Kortom, veel te doen de komende tijd. Voor bezoekers van het winkelcentrum moet er straks een mooi resultaat zichtbaar zijn. Zo krijgen de bestaande winkels een renovatie en er komen meer maatschappelijke voorzieningen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor revitalisering nog voor de zomer kunnen beginnen.

Bezwaren
Er werden ook diverse zienswijzen ingediend op het plan; zo zien sommige omwonenden de realisatie van een tweede milieupleintje niet zitten vanwege mogelijke stankoverlast. Ook dienden bewoners van de Willem Dingeldeinstraat een zienswijze in over de bouw van een nieuw bouwblok, omdat ze aantasting van hun woongenot vrezen. Kijk op: www.oldenzaal.nl/centrumdethij