Shutterstock
Shutterstock Foto:

Alaaf!

OLDENZAAL - Het carnavalsfeest barst weer los komend weekend. De optocht op zondag zal waarschijnlijk weer één van de hoogtepunten zijn. Niet verwonderlijk met een stoet van wagens en loopgroepen van zo'n vijf kilometer lang.

De voorbereidingen voor het feest in de Boeskoolstad zijn al maanden geleden van start gegaan. Niet alleen zijn vrijwilligers al lange tijd bezig met het ontwerpen en bouwen van de praalwagens. Ook wordt er alles aan gedaan om bezoekers een fantastisch feest te laten beleven.

Zichtbaar
De laatste weken wordt er niet alleen meer achter de schermen gewerkt aan de voorbereidingen. De medewerkers van team Buitenbeheer zijn al enige tijd in touw met bomen snoeien, lichtmasten draaien en het egaliseren van straten, zodat de carnavalswagens ongehinderd doorgang hebben. Het carnavalsfeest heeft nogal wat impact op Oldenzaal. De bereikbaarheid van de binnenstad is bijvoorbeeld beperkt. Van bezoekers van de Boeskoolstad wordt tijdens het carnavalsweekend gevraagd om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Er reiden extra treinen naar Oldenzaal en wanneer u toch met de auto naar Oldenzaal komt, zult u deze buiten het centrum moeten parkeren. Door alle festiviteiten in het centrum zullen zowel de inwoners van de stad als de bezoekers rekening moeten houden met geheel of gedeeltelijk afgesloten wegen. Ook het stadhuis is op maandag 4 maart gesloten. Alleen voor aangifte van geboorte en overlijden kunt u tussen 9.00 uur en 10.00 uur terecht.

Gezelligheid
Dat het een gezellig weekend moet worden staat voor iedereen voorop. Alle hulpdiensten zullen gedurende het weekend paraat staan. Alles is in het werk gesteld om er een gezellig en veilig feest van te maken. Burgemeester Welman zal op dan ook op zaterdag met een gerust hart de sleutel voor enkele dagen overdragen aan Stadsprins Nelis. De burgervader heeft dan zelf ook de mogelijkheid om op vrijdagavond de Canavaleske Kinderwagenoptocht te zien en te genieten van de Grote Twentse Carnavalsoptocht op zondag. Kuuk'n carnaval vindt plaats op maandagmiddag en het traditionele Bokverbranden staat dinsdag te gebeuren. Feest u mee?