Afbeelding
Foto:

Renteverlaging voor leningen van het Oldenzaals Energiefonds

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal verlaagt de rente voor leningen voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die willen investeren in duurzaamheid.

Het energiefonds is in 2017 opgericht en sinds de oprichting zijn er slechts vier leningen aangevraagd door maatschappelijke organisaties en bedrijven die willen investeren in energiebesparende maatregelen en duurzame energie.

Nieuwe tarieven
Het Oldenzaals Energiefonds verstrekt leningen van € 5.000 tot € 50.000 met een looptijd van 5, 10 of 15 jaar. Voor projecten met een looptijd van 5 jaar geldt nu een rentekorting van 2%. Voor projecten met een looptijd van 10 en 15 jaar zijn de kortingspercentage respectievelijk 1,5% en 1%. De korting geldt ook voor al verstrekte leningen.

Doel
De gemeente verlaagt de rentepercentages als stimulans voor organisaties om te investeren in duurzaamheid. De lening kan gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen of voor initiatieven om duurzame energie op te wekken. Ook bedrijven en instellingen die minimaal 100 vierkante meter asbesthoudend dak saneren om vervolgens zonnepanelen of zonnecollectoren te plaatsen komen in aanmerking voor de korting op de rente. Het lage aantal leningen dat inmiddels is verstrekt geeft wel aan dat het voor maatschappelijke organisaties moeilijk is om over te gaan tot investering in duurzaamheid.

Verlenging
Verder is voor het Oldenzaalse Energiefonds de looptijd verlengd tot eind 2020. Aan de verlenging zijn geen extra uitvoeringskosten verbonden, doordat de fondsmanagers van Oldenzaal ook aan de slag gaan voor energiefondsen in Losser, Tubbergen en Dinkelland. Meer informatie over het Oldenzaals Energiefonds en de voorwaarden voor een lening van het fonds voor onder andere stichtingen, verenigingen en bedrijven zijn te vinden op www.oldenzaalsenergiefonds.nl