Afbeelding
Foto:

De Vijfhoek moet weer een pareltje worden

OLDENZAAL - Het winkellandschap en het winkelgedrag van de Oldenzalers is aan het veranderen. En dit heeft ook zo zijn impact op de Oldenzaalse binnenstad. Een van de problemen waar Oldenzaal actief mee kampt is de leegstand in de binnenstad en problemen zoals de afnemende populariteit en staat van winkelcentra zoals In den Vijfhoek. Er ligt nu een uitgebreid plan klaar om dit aan te pakken.

De leefbaarheid én levendigheid in de binnenstad moet verbeteren. Het aanpakken van winkelcentrum In den Vijfhoek is hierin een belangrijke pijler. Het winkelcentrum moet echt weer een levendig deel van de binnenstad worden. Een plek waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook wonen en ondernemen. In den Vijfhoek moet een plek worden waar altijd iets te doen is, met ruimte voor ontmoeting, wandelen, winkelen of een gezellige lunch.

De plannen
Het winkelcentrum krijgt een grondige renovatie. Van binnen moet dit lichter, ruimer en comfortabeler worden. De omliggende ruimte krijgt straks weer het historische stratenpatroon terug. Er moeten ook goede parkeerplaatsen komen en het Singelpark krijgt weer meer groen. Zo moet In den Vijfhoek straks weer een leuke plek worden voor alle bezoekers en gebruikers.

Complexe situatie
Het aanpakken van In den Vijfhoek is een project met een lang voorbereidend traject. Niet verwonderlijk, aangezien diverse partners allemaal hun eigen belang en verantwoordelijkheid hebben in dit project. Zo is de eigenaar van het winkelcentrum Unibail Rodamco Westfield betrokken bij het interne deel van het winkelcentrum. Woningcorporatie WBO Wonen draagt de verantwoordelijkheid voor onder meer het verduurzamen van de woningen boven het winkelcentrum, de geveltuinen en opknappen van het parkeerdek. De gemeente Oldenzaal zelf is verantwoordelijk voor parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum, de openbare ruimte en het Singelpark.

Info-avond
De laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd op een informatieavond. Deze zal gehouden worden op dinsdag 19 februari vanaf 18.30 uur in de projectenwinkel in het winkelcentrum, ingang Grootestraat.